Direktlänk till inlägg 8 maj 2013

Om transaktioner när du ska spela poker på nätet

Av Marcus Persson - 8 maj 2013 19:15

När du väl har beslutat vilken pokersajt du ska använda och att du ska föra över pengar till ditt pokerkonto, finns det ytterligare saker att ta ställning till. Det finns flera vägar att gå för att föra över pengar till ditt pokerkonto. Här vill vi bara beröra möjligheten att använda tredjepartstjänster för att föra över pengarna.


På samma sätt som du vill kontrollera att pokersajten dit du ska föra över dina pengar, är pålitlig och säker, vill du säkert också kontrollera att sättet du för över pengarna på är lika säkert och pålitligt. Det vanligaste sättet att betala med på nätet är att använda kreditkort/kontokort. Det finns också flera tredjepartstjänster som har kommit fram för att hantera överföring av pengar.


Dessa tillåter dig att föra över pengar via kreditkort eller kontokort till ett neutralt konto. Sedan så för du över pengarna till kontot på kortrummet. Detta lägger till extra lager komplexitet, men det lägger också till extra lager säkerhet. Nätpoker och lagen Nätpoker är ett relativt nytt fenomen och det är först på senare år som media har fått upp ögonen för det på allvar.


Rent juridiskt är det inga problem med att spela poker om du bor i Sverige, det som är lite oklart är vad som gäller med de pengar du förhoppningsvis vinner. Ska du betala skatt på dem eller inte? Och här är det inte helt kristallklart, även om man kan börja skönja vissa tendenser. Eftersom nätpoker har blommat upp på allvar den sista tiden, har det gått några turer i detta och än är säkert inte det sista ordet sagt. Men när detta skrivs gäller följande enligt Skatteverket. Vinster i pokerspel av det slaget som anordnas inom EU/EES inkomstbeskattas inte. Det som gäller här är var den pokersajt du spelar på är registrerad.


Partypoker exempelvis är registrerad på Gibraltar och de flesta andra pokersajterna är också registrerade på ställen som gör att du i dagsläget kan spela och ta ut dina vinster utan att få skattmasen i hälarna. Noteras kan också att när det gäller spel som anordnas live inom Sverige, så ska vinsterna beskattas förutom de som anordnas av de statliga kasinona där dina vinster är skattefria.


 




Den nivå av kryptering som används för säkra transaktioner på nätet. Den policy som en onlinetjänst eller webbplats har för att hantera den personliga information den lagrar om sina spelare.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marcus Persson - 2 oktober 2013 18:30


Poker Stars (www.pokerstars.com) är troligen mest känt för att vara den pokersajt varifrån världsmästare i poker kommer. Faktum är att stora satellitturneringar med många spelare är en specialitet i detta snabbt växande pokerrum. För den nya spelaren...

Av Marcus Persson - 15 september 2013 23:30

Lite välbehövliga strategier för dig som gillar att hänga vid Roulettebordet.      ...

Av Marcus Persson - 7 augusti 2013 23:30


Pokerböcker verkar ha funnits lika länge som spelet i sig, och många av de bästa har kommit de senaste åren. Spelet har ändrats rejält under årens lopp och de äldre böcker som fortfarande finns kvar, är relevanta för spelets grunder. Alla de titlar s...

Av Marcus Persson - 4 juli 2013 23:15

Vet inte vad du är gjorde av, men de här spelbluffarna är iskalla och kräver nerver att stål. Minst sagt. (Det är liksom lätt att bluffa när det handlar om ett par kronor. Men när det handlar om miljoner, ja, då hade åtminstone jag börjat svettas hej...

Av Marcus Persson - 13 juni 2013 11:45

För vissa kvalificeringsturneringar sponsras och hålls huvudturneringen av pokersajten själv. Pokerturneringen Poker Classic Tournament arrangeras exempelvis av sajten UltimateBet.com. Det är ytterligare en turnering som ingår i World Poker Tour och ...

Ovido - Quiz & Flashcards